Vi effektiviserar din träning!
 

FöreläsningarVåra föreläsningar är uppskattade inslag på idrottsklubbar, i olika träningsgrupper, på kickoffs och på stora och små företag. Vi erbjuder en rad teman och kan skräddarsy en föreläsning utefter dina behov. Vi besitter kunskap som är både empiriskt och teoretiskt förankrad och samtliga våra föreläsare är inspirerande och underhållande att lyssna till. Vi erbjuder egna föreläsningslokaler men kan också besöka dig på plats.

Kontakta oss för mer information om priser och innehåll.

Exempel på Aktivitus föreläsningar

Grundläggande träningslära för bättre kondition

Vilket träningsupplägg skall man välja och när? Aktivitus berättar hur kroppens energisystem fungerar och hur och varför kroppen anpassar sig till träning samt hur man effektivast kan konditionsträna för att prestera bättre. I denna föreläsning ingår en grundläggande beskrivning av Aktivitus arbetssätt och träningsfilosofi där vi med hjälp av olika tester, erfarenhet och vetenskaplig förankring framgångsrikt kan optimera Dina träningsresultat.
Hälsosam livsstil – att coacha sig själv

Bristande lust att träna och leva hälsosamt? Johan Ullman (PT och läkare) beskriver hur även den omotiverade kan hitta verktyg att skapa och upprätthålla sunda vanor, hur motivationen bäst stimuleras och hur hinder på vägen kan hanteras. Personlig inspiration från tio års hälsofrämjande arbete som bl a innehåller verktyg från kognitiv beteendeteori, mental träning och positiv psykologi.
Effektbaserad cykelträning

Låt dig inspireras hur Aktivitus jobbar och tänker kring effektbaserad cykelträning. Föreläsare är Richard Larsén, professionell landsvägscyklist och cykelcoach på Aktivitus. Richard har 2015 med hjälp av Aktivitus träningsfilosofi frekvent kört i Landslaget och även tagit en silvermedalj på SM på Sollerön.
Träningslära cykel - periodisering och planering

Richard Larsén, Cykelcoach på Aktivitus och professionell cyklist går igenom grundprinciperna för hur Aktivitus och han som SM 2:a genom periodiserad träning blir en snabbare cyklist.

Richard går igenom teorin bakom och hur man rent praktiskt går tillväga för att få till en bra periodisering i sin träning. Samt inte minst hur man får träning, vardag och arbete att flyta i symbios.
Skonsam och effektiv löpteknik

Hur springer du rätt, förebygger skador och skapar en långsiktig utveckling som löpare? Aktivitus löpcoach Emma Belforth dyker in på djupet i ämnet löpning och förklarar varför vissa individer springer fortare än andra och varför löpteknik är viktigt för både nybörjare och den riktigt erfarne löparen. Emma går även igenom hur och varför de vanligaste löparskadorna uppstår samt hur du med både rätt teknik och rätt träning bäst motverkar skador med syfte att kunna hålla högre fart, med bättre känsla under längre och längre sträckor!
Kost och kostupplägg i vardagen och i samband med träning – vad är rätt och vad är myt?

Vår dietist Kajsa Asp Jonson går igenom de olika dieter som är mest aktuella i dagsläget, vad som skiljer dom och vad sammanför dem samt vilka filosofier och tankegångar de baseras på. Vi går också igenom de senaste rönen inom kosthållning i samband med träning och tävling, speciellt med fokus på konditionssporter.
Träning och hälsa ur ett läkarperspektiv. ”Tjock och vältränad bättre än smal och otränad?”

Carl-Johan Behre, docent i medicin, bevisar med forskningsrapporter och statistik att fysisk träning är A och O för att bevara god hälsa under ett långt liv. Han berättar även om Göteborgsklassikern som han är ansvarig för, i syfte att motivera till allsidig träning på en nivå som är utmanande men ändå möjlig för de flesta att delta i. Denna föreläsning är mycket relevant för företag som vill ta tag i hälsan på arbetsplatsen med hjälp av Aktivitus och Göteborgsklassikern.
Mål och motivation

Meriterade Ultralöparen och officeren Rikard Hallgren berättar om sina löparäventyr världen över och kopplar detta till vardagssituationer och arbetsliv. Hur kan den mentala inställningen påverka utgången. I Rickards tävlingssituationer blir skillnaden tydlig, ett fullföljt eller brutet lopp. I arbetslivet och vardagen ett mer eller mindre lyckat intryck och utfört arbete.
Vasaloppsträning med Erik Wickström

En faktaspäckad föreläsning där Erik blandar egna anekdoter från sin karriär där han presterar på elitnivå trots liten träningsvolym med konkreta tips om träning och prylar. Målet med föreläsningen är att motivera,utbilda och slå hål på många träningsmyter som sitter extremt djupt förankrat i den svenska längdåkarekulturen. Erik Wickström arbetar som frilansjournalist, författare och skidcoach och är med i kulisserna bakom Aktivitus satsning på tester och träningsoptimering för längdskidåkare. En hängiven Skierg-fantast också.

Mer om Erik...

Vasaloppsträning

Hur ska du optimera din konditionsträning i ditt vardagsliv? Hur ska du göra för att prestera som bäst i Vasaloppet med begränsad träningstid? Varför är inomhusträning så bra? Hur tränar jag smart på rullskidor och stakmaskin? Vad ska du tänka på när snön kommer? Vilka prylar behövs som skidåkare?

Dessa frågor och många fler kommer Erik Wickström att ge dig svar på. Erik jobbar som föreläsare, längdskidinstruktör, personlig tränare, skribent och fotograf och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen. Han har även skrivit den populära och kritikerrosade boken Längdskidåkning för dig, samt medverkat i ett par andra böcker om längdskidåkning och En Svensk Klassiker. På Eriks meritlista finns en seger i Engelbrektsloppet från 2014 och en tjugofemte plats i Vasaloppet samma år, samt en tolfte plats i Lidingöloppet 2006. Han har även tillhört svenska landslaget i rullskidor, duathlon och vintertriathlon. Eriks specialområde är träningsoptimering för motionärer och elitmotionärer och han har på senare år blivit en eftertraktad coach och föreläsare. Detta delvis tack vare att han själv lever ett familjeliv med heltidsjobb och varken tränar eller vilar som eliten, men ändå kommit långt i sitt idrottande.

Erik är med i kulisserna bakom Aktivitus satsning på tester och träningsoptimering för längdskidåkare. En hängiven Skierg-fantast är han också.


En föreläsning (synonym: föredrag) är ett längre, strukturerat anförande (muntligt framförande) inför en grupp åhörare, med avsikt att presentera information eller lära människor om ett visst ämne, till exempel genom en universitets eller högskolelärare. En politikers tal, en prästs predikan eller en affärsmans försäljningspresentation kan vara av liknande karaktär som en föreläsning. Ofta förekommer föreläsningar på konferenser.

Vanligtvis står en föreläsare längst fram i ett rum eller i centrum för uppmärksamheten. Föreläsaren reciterar i regel uppgifter som är av betydelse för föreläsningens innehåll. Substantivet föreläsning går att spåra till 1300-talet och kommer av latinets Lectus.

Under medeltiden läste instruktörer vid universiteten upp direkt ur ursprungskällan till en klass studenter som tog anteckningar av föreläsningen.

Wikipedia.org

Några av våra föreläsare

Carl-Johan Behre, docent och överläkare på SU Göteborg


Johan Ullman, läkare och personlig tränare


Richard Larsén, cykelcoach på Aktivitus och professionell cyklist

Emma Belforth, headcoach löpning på Aktivitus

Johan Hasselmark, platschef och partner Aktivitus Stockholm, tillhör världseliten i multisport.

Rikard Hallgren, meriterad Ultralöpare och officer

Mattias Lundqvist, grundare Aktivitus Testklinik, SM-guld i triathlon, landsvägscykel och cyclocrossErik Wickström, journalist & författare